over Liedewy
Liedewy Heetvelt

Liedewy Heetvelt artiste du bois

Vrolijk comfort...

 

 

Liedewy werd in 1959 in Leiden geboren.

 

Hoewel zij moderne Nederlandse literatuur en kunstgeschiedenis gestudeerd heeft, was zij van jongsaf aan gefascineerd door houtbewerking. Al tijdens haar studie maakte zij haar eigen meubels en had ze samen met een vriend een klein klussenbedrijf.

 

Liedewy werkte 12 jaar in diverse functies van Nederlandse gevangenissen, om zich in het jaar 2000 in Quimper (Bretagne, Frankrijk) te vestigen.

 

Daar was het moment gekomen om haar hobby serieus te nemen en het gevonden drijfhout te verwerken tot bijzondere fauteuils. Ook kabelrollen werden tot vrolijke, en altijd comfortabele, stoelen omgetoverd. Binnen een jaar had Liedewy genoeg modellen ontwikkeld om een geslaagde expositie in een design winkel in Quimper te houden en om samen te werken met een galerie en een meubelwinkel in Rotterdam.

 

In 2002 verhuisde Liedewy haar houtvoorraad en atelier naar de Provence, waar zij zich sindsdien verder ontwikkelt als 'Artiste du Bois' op een prachtige plek midden tussen de lavendel- en klaprozenvelden.

 

Haar woonhuis is een weerspiegeling van Liedewy's vrolijke aard, en ja, uiteraard heeft zij het van a tot z met haar eigen meubels ingericht.

 

 

 

 

 

 

Liedewy Heetvelt with her designs
Liedewy Heetvelt
Liedewy Heetvelt

Photography & Web Design: Elske Koelstra All rights reserved - Touts droits réservés © Liedewy Heetvelt